Севда Асенова ще спори за европейско злато!

0
31
Севда Асенова открива

Състезателката на БК „Русе“ Севда Асенова ще спори за европейската титла по бокс за жени в кат. 48 кг. на първенството, което се провежда в София.

31-годишната русенка победи по категоричен начин рускинята Екатерина Пинигина с 3:0 (39:37, 40:36, 40:36) и ще боксира в третия си еврофинал в своята кариера. Досега българката има два сребърни медала от континенталните първенства в Дания през 2007 г. и Букурещ 2014. Нейна съперничка на финала ще бъде Лизe Сандебер от Швеция, която малко изненадващо победи Стефани Силва от Италия с 2:1 съдийски гласа.

„Много съм доволна от мача си, мисля, че това ми бе най-хубавата среща на това първенство – заяви след мача си Севда Асенова. – Играла съм преди това една среща с рускинята и също я победих. Сега бях по-отпусната в сравнение с първите две срещи тук, тъй като и в двете имах загуби от съперничките. След като се справих с тях обаче си казах, че трябва да взема златния медал“, допълни българката.

За зла участ Асенова изкара с висока температура вечерта преди полуфиналния си мач. „Бях на системи, но благодарение на лекаря и на треньорите, успях да се вдигна бързо. Само се молех на Господа да ми даде сили. На ринга не се чувствах физически отпаднала, което е добре. Освен това знаех, че рускинята не е от тези боксьорки, които ще ме натискат 4 рунда и бях спокойна“, разкри още Асенова.