„Северно сияние“ и НУИ събраха 1600 лв. за „Всех Святих“

1

1275лв. бяха събрани от входа който бе с покани, а останалите бяха пуснати в поставените урни.

Възстановяването на храма „Всех Святих” е въпрос на чест и достойнство за русенци, подчерта при откриването на концерта кмета Пламен Стоилов. Той изрази надежда, че до края на годината ще бъдат събрани необходимите над 175 000 лева за завършването на църквата.

Организатори на концерта бяха сдружение „Северно сияние” и Националното училище по изкуствата, благословия за събитието даде и Негово светейшество Българският патриарх и все още действащ Русенски митрополит Неофит. Концертът започна с минута мълчание, в памет на починалия преди дни джазмузикант Стайко Стайков. В концерта се включиха възпитаници на студио „Икономов”, училището по изкуствата и клуб по спортни танци „Фланминго`98”.

От подновената по инициатива на кмета Пламен Стоилов в края на миналата година благотворителна кампания вече са събрани над 4000лв. Сумата е от деветте дарителски каси, разположени в града. Урните се намират в три от касите на „Нетуоркс България”, църквите „Свети Георги” и „Свето Успение Богородично”, в Мега мол и МОЛ Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Владиката, дето стана нов патриарх да отпусне средства да завършат църквата, а не да се возят в коли за по един милион, а събират пари от бедните хора, дето нямат за хляб!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук