Сгъваме за месец и половина риболовните такъми

0
За месец и половина

От 15 април, за месец и половина любителите на риболова ще трябва да приберат риболовните си такъми, напомнят от земеделското министерство..

Причината е, че от тази дата влиза в сила забраната за улов на риба в размножителния ѝ период. Забраната важи за териториите на Черно море, река Дунав и вътрешните водоеми. Тя се въвежда поетапно за различните местообитания и видове риба.

За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май 2017 г. до 15 юни.2017 г. От 15 април до 15-ти май включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.

Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море през периода от 15 април г. до 15 юни включително.

През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата.

По време на действието на забраната ще има водни обекти на територията на страната, в които любителският риболов ще бъде разрешен. Инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще следят стриктно за спазването на забраната.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук