Шест средищни училища в Русенско през новата учебна година

Автор:
11 юли , 2018   Video

Шест средищни училища ще има през новата учебна година в oбщина Русе. Това става ясно от докладна записка, внесена в Общинския съвет за сесията през следващата седмица.

Да получат статут на средищни училища са предложени ОУ „Отец Паисий“ в Мартен, което приема децата от село Сандрово, училището в село Семерджиево, което е приемащо за децата от Ястребово, Бъзън, Червена вода и Образцов чифлик, училището в Николово, което ще продължи да приема децата от селата Просена и Долно Абланово, а това в Ново село – децата от Хотанца. Две са средищните училища в град Русе – ОУ „Иван Вазов“, където учат децата от Басарбово и ОУ „Ангел Кънчев“, където се насочват учениците от Червена вода, Пиргово и Мечка.

Съгласно нормативната база, за средищно се обявява училище, в което се обучават най-малко 10 ученици в задължителна училищна възраст от други населени места, в които няма училище и за които то е най-близко до дома им. Предложените учебни заведения са същите, както и през миналата година. От общинска администрация коментираха, че не предлагат промяна на определените до момента училища, тъй като това би затруднило организацията на превоза на децата.

Срокът за внасяне на предложението в Министерството на образованието и науката е 10 септември.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.