Шестокласник остана без далак след сбиване, местят побойника в друго училище

0
95
Шестокласник остана без далак

Шестокласник пострада тежко след сбиване в Средно училище “Йоан Екзарх Български” в Шумен. Момчето е прието в болница, където се е наложило да отстранят далака му.

Инцидентът станал по време на 4-тия час. Тогава шестокласниците имали занимания по математика, когато две момчета се сдърпали заради топче.

Майката на момчето – Анелия Иванова, била вкъщи, когато й се обадили за инцидента. Завела детето в Спешното отделение на Шуменската болница. След прегледа се оказало, че има разкъсване на далака и се наложило той да бъде отстранен.

„В момента детето е стабилно, подобрява се общото му състояние, изведено е от интензивно отделение в хирургия“, каза Д-р Атанас Атанасов, директор на МБАЛ-Шумен  и обясни, че ако няма усложнения от самата травма и вътрешния кръвоизлив, последствия за детето трябва да бъдат нищожни, тъй като функциите на далака се поемат от другите органи.

По решение на педагогическият съвет на училището шестокласникът, участвал в сбиването, довело до отстраняване на далака на неговия съученик,  ще бъде преместен в друго училище. В двучасовия извънреден съвет са участвали над 80 педагози. Решението им бе единодушно.