Шествие и митинг за 1 май

0
шествие и митинг

С традиционните шествие и митинг синдикалисти, членове и симпатизанти на ляво ориентираните политически партии в Русе отбелязаха международния Ден на труда 1 май.

Предвождана от Общинския духов оркестър колоната премина от Паметника на Альоша до централния градски площад. Сред митингуващите бяха народният представител Пенчо Милков, общинското ръководство на БСП, общински съветници и др.

„Ние сме тук и сме заедно, защото имаме една обща цел-искаме справедливост.  Нужна е смелост за да си върнем справедливостта. Аз ви призовавам да намерите в себе си силата и да си върнем справедливостта, която ни беше отнета. 1 май ни събра и виждаме, че заедно сме силни и ние заедно може да строим нашето настояще и бъдеще“, каза пред присъстващите народният представител Пенчо Милков. По думите му бъдещето на света трябва да е по-социално, без да е необходимо всяко нещо да носи печалба.

Тържеството завърши с голям концерт пред  Съдебната палата, в който взеха участие

Биг бенд Русе, мажоретния състав „Екстрийм“, солисти от студио „Икономов“, както и оркестър и танцов състав на Русенския университет„Ангел Кънчев”.