Шофьорът, причинил тежката катастрофа на пътя Русе – Велико Търново остава в ареста

0

Шофьорът на румънския автобус, в който при катастрофа на пътя Русе – Велико Търново на Преображение загинаха 4 души, а други 8 пътници бяха ранени, остава в ареста.

Това постанови Окръжният съд в старопрестолния град. 35-годишният Дженгиз Джан е обвинен за причиняване по непредпазливост смърт на повече от едно лице в следствие на нарушение на правилата за движение – не контролирал превозното средство и се движел с несъобразена скорост. Тъй като разследването на инцидента е в самото начало и намерените части от тахографа не носят информация, тепърва назначените експертизи ще установяват скоростта в момента на удара.

Според показания от местопроизшествието, Джан е увещавал свидетели да прикрият, че той е управлявал автобуса, за да се измъкне.

В своята лична защита обвиняемият заяви, че от десет години пътува по пътя Свиленград- Русе. Той подчерта, че след катастрофата е съдействал, а не е напуснал местопроизшествието, че временно са му отнети документите за правоспособност, затова няма как да напусне произшествието.

Определението подлежи на обжалване или протест пред апелативния съд в тридневен срок.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук