Ще гледаме мачове от Евроволей в Русе

1
5905

Това съобщиха за „Русе нюз“ източници, близки до волейболната федерация. Причината са проблеми с другите две зали, които бяха конкуренти на русенската за домакинство на част от мачовете, заедно със столичната „Арена Армеец“. По неофициална информация по причини, свързани най вече с финансирането, строежът на залата в Пловдив е преустановен. „Замразено“ е и преустройството на Двореца на културата и спорта във Варна.

Според изискванията на Европейската федерация по волейбол, освен  „Арена Армеец“ страната ни трябва да разполага за домакинството с още поне една зала, отговаряща на стандартите на федерацията. „Арена Русе“ в момента е единствената зала,  по която се работи. Работата не спира дори в почивните дни. Строителните дейности се движат в график и видимо напредват с бързи темпове.  В момента тече монтажа на външните изолационни панели, а покривът е завършен изцяло. „Арена Русе” ще бъде с капацитет от 5 600 седящи места или общо 8000 с правостоящите. Предвидени са и 8 луксозни ВИП-ложи. Очаква се съоръжението да бъде напълно готово до края на тази година като се планира официалното му откриване да се състои през месец февруари 2015 г.

Очакванията са залата да възроди развлекателната индустрия  в региона, привличайки и множество туристи от страната и съседните държави, което пък от своя страна да спомогне за съживяването на града и връщането му на позагубените позиции от миналото.

1 коментар

  1. Една спортна зала само няма да привлече туристи. Нужно е много повече.