Пътник разсеял шофьора на обърналия се край Сливо поле бус?

0

katastrofa_slivo_pole07По този начин е отвлякъл вниманието на водача, след което той рязко завил и след 15-20 м на зиг-заг по платното бусът се преобърнал два пъти през таван, заорал в канавката и се преобърнал. Част от 15-те пътници полетели през счупените прозорци и се озовали на шосето, други останали вътре.

Това съобщи главен инспектор в ДАИ-Русе Ангел Ангелов. Проверени са пътният лист, тахографската шайба, която е показала, че необходимите за шофьора почивки са направени, както и маршрутното разписание. Ангелов допълни, че ръководството на ДАИ-Силистра вече е информирано за случая и предстои да бъде извършена проверка на фирмата „Хари-3“, собственик на микробуса, намираща се на територията на Силистренска област.

katastrofa_slivo_pole21Както „Русе нюз“ първи съобщи, при инцидента загинаха две жени, а 11 души бяха ранени и откарани в русенската болница. В микробуса е пътувало и дете, което е останало затиснато. Останалите пътници, които успели да излязат, обърнали буса на гуми и успели да освободят детето. По първоначални данни, то е със счупена ръка и контузия на главата.

От МБАЛ-Русе съобщиха, че към 18,30 ч. снощи четирима от пострадалите вече са били освободени за домашно лечение. Другите са настанени за лечение в отделенията на болницата – двама са в неврохирургия с контузия на глава и комоцио, двама са в обща хирургия, а един е в ортопедия.