Ще има арестувани за строителството на „Хемус“, закани се вътрешният министър

0

МВР разследва начина, по който са разпределяни парите за магистрала „Хемус“. От сряда вече в ход е мащабна операция. Проверяват се строителни фирми и са арестувани над десет души.

„При всички случаи ще се стигне до още задържане на лица, защото това е процес“, каза вътрешният министър Бойко Рашков. Той уточни, че се проверяват фирми от Благоевград, но те не са единствените.

Държавата се чуди кой строи магистрала „Хемус“

Според Рашков ситуацията с „Хемус“ е безпрецедентна, защото не се знае кой я строи. Той обясни, че милиони са преведени авансово, но може да се окаже, че парите ги няма и магистралата трябва да се плати още веднъж. Вътрешният министър подозира, че средствата са използвани за купуване на избори.

Той твърди, че парите са разпределяни през банка, която била собственост на бившия премиер Бойко Борисов.

„Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов и с този собственик на тази банка Бойко Борисов преди години е имал общи фирми“, каза още вътрешният министър.

МВР влезе в „Автомагистрали“ заради строителството на „Хемус“

Малко по-късно бившият премиер реагира. Борисов заяви, че ако днес Рашков не каже коя банка е негова, ще заведе дело за клевета.

„Незабавно кажи името на банката, на която съм собственик. Още утре завеждам дело за клевета. Аз банка нямам“, каза лидерът на ГЕРБ.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили