Ще има ли правителство на ИТН?

0

Структурата и съставът на проектоправителството на партия „Има такъв народ“ (ИТН) вече са ясни-

Ясни са мястото и денят, в който се очаква гласуването – в пленарната зала на НС в сряда, ако има кворум. Категорично ясна е и позицията на ГЕРБ-СДС, които ще гласуват против. Остава неясно обаче откъде и доколко ще бъде подкрепата на останалите партии, с които ИТН проведе редица разговори на политическо и експертно ниво. Въпросът какво ще покаже парламентарната математика остава на дневен ред.

На официален брифинг пред медиите председателят на парламентарната група на ИБГНИ Мая Манолова заяви, че единодушно цялата партия са решили да гласуват против кабинета, предложен от „Има такъв народ“. По думите й номинациите са скромни и абсолютно неприемливи, а цялостният състав „семпъл“.

БСП от своя страна призовава „Има такъв народ“ да преосмисли и да оттегли кандидатурата си на Петър Илиев за вицепремиер и министър на вътрешните работи. На журналистически въпрос дали това означава, че в случай че не оттеглят номинацията му левицата няма да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“, Нинова отговори положително. В крайна сметка обаче, независимо дали Петър Илиев ще влезе в състава в проектокабинета, или не, окончателното решение на левицата „за“ или „против“ правителство на „Има такъв народ“ ще бъде взето от Националния съвет на партията.

Очаква се днес заседание да проведе и Демократична България. През уикенда стана ясно, че част от тях ( „Зелено движение“) ще гласуват против. Предстои да се разбере и какво е решението на другите две формации от обединението.

Очевидно отговорите на всички въпроси ще станат ясни напълно на гласуването засега в сряда.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили