Шведска компания с иновативен подход за повишаване на креативността

0
114
Шведска компания с иновативен подход за повишаване на креативността

Шведска фирма въведе иновативен подход за сплотяване на колектива и повишаване на креативността на служителите си. Всяка година през лятото щастливците, които работят за ИТ компанията Mentimeter, се радват на привилегията за един месец да посещават избрана дестинация заедно с всичките си колеги, при това на разноски на работодателя си.

Идеята се е зародила преди няколко години, когато основателят на Mentimeter Джони Варстрьом и неговите тогава седем колеги заминават на работно пътуване до Щатите. То се оказва толкова сплотяващо екипа, че той решава да го превърне в традиция, разказва сайтът Quartz.

Според Варстрьом това помага да задържи своите служители в дългосрочен план (само един човек е напуснал за последните три години), а те стават по-креативни след подобни почивки и „иновативни идеи се появяват случайно по време на обикновената работна седмица в офиса“.

Днес за Mentimeter работят 40 човека и всички те веднъж годишно пътуват за по един месец заедно. През 2017 година те посещават Барселона, а през тази – Лисабон. Плановете им за 2019 година включват италианският град Палермо.