Кои са най-лошите работодатели в света?

0
Кои са най-лошите работодатели в света?

Международната конфедерация на профсъюзите обяви „списък на срама“ с 10-те най-лоши шефове в света за 2018 г. Всеки, който желае, ще може да гласува за един от тях, който официално ще бъде обявен за най-лош работодател за настоящата година.

Десет мъже, чиито компании имат глобално влияние, са избрани в анкетата за 2018 г. заради злоупотребите с правата на работниците и техните дейности, които подкопават интересите на трудещите се.

В списъка са имената на Джеф Безос от „Amazon“, Винсънт Болор от „Bolloré“, Иван Гласенберг от „Glencore“, Дара Косровшахи от „Uber“, Лий Кун от „Samsung“, Дъг Макмилън от „Walmart Inc.“, Майкъл Оари от „Райънер“, Уил Шу от „Deliveroo“, Арне Соронсън от „Marriott International“ и Харви Уеинстийн, бивш изпълнителен директор на Weinstein Company и основател на Miramax.

Злоупотребите, в които са обвинявани от профсъюзите, са най-разнообразни и включват: експлоатация на трудещите се, заплащане под минималните ставки, непосилни норми, ужасяващи условия на труд, унищожаване на околната среда, избягване на данъци, корупция, много дълъг работен ден, липса на дневни и междуседмични почивки, незачитане правата на бременните жени и майките, нарушения на правата на човека и др.

Всеки, който иска, може да даде своя глас тук за най-лошия работодател на годината до 6 декември 2018 г.

Гласуването за най-лошия шеф в света беше проведено за първи път през 2014 г. Тогава спечели Джеф Безос от „Amazon“.

Международната конфедерация на профсъюзите се бори да сложи край на корпоративната алчност за сметка на човека.