Силен вятър ще брули днес

0
До 100 км/час достига скоростта на вятъра в Русе

Силен вятър ще брули днес над цялата страна, предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

За цяла България е в сила жълт предупредителен код за силен вятър. Поривите на вятъра ще достигат скорост до около 90 км/ч. По Черноморието силният вятър ще бъде съпроводен и със силно морско вълнение.

В планините ще е ветровито, със силен, по високите и открити части до бурен северен вятър. Ще е предимно облачно с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват и спират. Има условия за виелици и снегонавявания.

В сряда преди обяд облачността ще е все още предимно значителна, на отделни места ще прехвърчи сняг. В следобедните часове облачността ще намалява, над много райони до предимно слънчево.

През следващите дни бързо ще се затопли и в четвъртък максималните температури в цялата страна ще са над 10 градуса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, впоследствие от запад-югозапад. Ще бъде слънчево. В отделни райони в равнинната част от страната при стихване на вятъра сутринта ще е мъгливо.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили