Задържаха русенец, изтеглил 18 000 евро кредит в Германия и изчезнал

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

Задържан е русенец, изтеглил с фалшиви документи 18 000 евро кредит в Германия, след което  и изчезнал, съобщиха от Съдебната палата.

Между 25 януари и 1 февруари миналата година мъжът бил в Германия. Нуждаел се от пари, но не отговарял на изискванията, поради което решил да измами кредитната институция.  За удостоверяване на трудовата си ангажираност и доходите си В. М. представил неистински документи – доходни бележки от работодател, с който не е имал сключен трудов договор. В резултат на това е получил сумата от 18000 евро. За такова престъпление немският закон предвижда максимален срок на наказанието лишаване от свобода до 5 години.

Тъй като В. М. не погасявал кредита си и не можел да бъде открит, банката се обърнала към съда и Районният съд в Хайлброн издал Европейска заповед за задържане. На 4 февруари т.г. В.М. бил открит в Русе и задържан за срок от 24 часа, а след това, с постановление на Окръжна прокуратура – до 72 часа. В. М. поискал по-лека мярка за неотклонение, но Окръжният съд в преценил, че искането за задържане на русенеца е основателно и наложил мярка за неотклонение постоянен арест. Чрез най-тежката мярка за неотклонение ще се гарантира явяването му в производството по изпълнение на Европейската заповед, преценили магистратите.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили