Сиренен вой в памет на Ботев и загиналите за свободата на България

0

Точно в 12 часа утре, 2 юни, ще бъде задействани сирените в цялата страна, за да оповестят отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и загиналите за свободата на България..

При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства в населените места, с изключение на влаковете, следва да спрат и да останат на място.

От 11.30 часа на 2 юни пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение ще се проведе възпоменателна церемония, организирана от Община Русе. По традиция церемонията ще започне с приемане на почетния караул от началника на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. Негово Преосвещенство Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската света митрополия ще отслужат заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на отечеството. Слова ще произнесат кметът Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов. Церемонията ще завърши с поднасяне на венци и цветя.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук