Скандал в парламента заради закриването на оперативния щаб

0

В парламента избухна скандал заради решението на премиера Бойко Борисов от четвъртък Националният оперативен щаб да бъде закрит. Здравният министър Костадин Ангелов бе привикан за изслушване. По-рано той заяви, че решението на Борисов било логично и новият премиер щял да реши дали има щаб. Ангелов увери, че координацията на борбата с коронавируса продължават да отговарят той и главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

В парламента обаче министърът бе доста критичен към депутатите. Той заяви, че някои от тях цяла година обяснявали, че изобщо няма вирус, а сега търсят сметка.

Здравният министър: Колективен имунитет може да има до края на юни

„Да, може много да викате, но и с третата вълна се справихме. Справихме се и с втората вълна“, заяви той и допълни, че лекарите няма да забравят кой е осигурил лични предпазни средства, техника и пари за допълнително заплащане.

„Само някои от вас влязохте и си правихте по няколко снимки. Българските лекари са претърпели много. Те знаят кой беше с тях в болниците. Сестрите избягаха благодарение на вашата политика. Благодаря ви още веднъж“, заяви Ангелов.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили