Скандално известен русенец става зам.-министър на земеделието

0

Абазов, който е брат на шефката на ДПС в Русе Ферихан Ахмедова, беше на същия пост по време на тройната коалиция. Тогава той отговаряше за ресора „Структурна политика, поземлени отношения, хидромелиорации и поливно земеделие“.  В качеството си точно на такъв, той си спечели печална слава в Русе като човекът, който пусна „бариерата“ пред прехвърлянето на Гребната база в лесопарк Липник на Община Русе. Точно той, в качеството си на председател на съвета на директорите на държавната фирма „Напоителни системи“ АД, взе решение имотът с площ 6548 кв. м. да бъде продаден чрез търг с първоначална цена 504 180 лв.

Бюрхан Абазов нашумя в публичното пространство в края на 2008 година, когато от името на партия „РЗС“ Яне Янев поиска оставката му заради крупни злоупотреби при възлагането на обществени поръчки; отклоняване на средства от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури; скандали, свързани с плащанията и евросубсидиите за земеделските производители; неправомерни плащания по Код 6 и тежките проблеми, свързани със системата ИСАК. Оставката на заместник-министъра по-късно беше поискана и от Съюза на ловците и риболовците. Те го обвиниха че блокира възможността техните сдружения да стопанисват част от държавните язовири като бавел наредбите, регламентиращи тази дейност.

От имотната му декларация пред Сметната палата за 2008 г. пък стана ясно, че съпругата му е дала заем от 50 000 лв. на фирма, за да извърши две замени на земи със земеделското министерство, по времето, когато съпругът й беше заместник-министър на същото министерство.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук