Скаутската регата по Дунав завърши успешно, следва изучаване на алпийски техники

0
61
Скаутската регата по

Успешно завърши скаутската регата по река Дунав, в която взеха участие повече от 20 младежи на възраст между 15 и 19 г. от Русе.

Скаутите и техните приятели потеглиха от село Пиргово и завършиха изпитанието в село Ряхово. Регатата бе първа част от проект “Личностно развитие и насърчаване на лидерските умения посредством скаутския метод” (SCOUT), който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация “Русе – град на свободния дух”, с подкрепата на  Фондация “Еконт”.

Пред младежите сега предстои ново изпитание – обучение по алпийски техники. Сертифицирани инструктори от СТПД „Академик” ще проведат подготовката на децата и младежите в областта на алпинизма, спелеологията, спасителното дело и първата долекарска помощ. Това е вторият модул по проекта – “Личностно развитие и насърчаване на лидерските умения посредством скаутския метод”. Този модул ще спомогне и за развиването на редица умения у децата и младежите – изграждане на доверие в хората от екипа, способност за работа и вземане на решения при стресови ситуации и ще позволи на децата да преодолеят своите страхове, като се изправят срещу тях.

В началото на септември младежите ще имат и обучение по комуникационни умения и ще подготвят презентации на Целите за устойчиво развитие на ООН.