Слаб интерес към плана за развитие на Русе, няма и разчети за финансиране

0

Гражданите се брояха на пръсти, а най-активни в дебата бяха членовете на сдружение Вело Русе. На всичко отгоре се оказа, че разчети за бъдещото финансиране все още не са правени, като това може да стане в следващия програмен период.

Проектът бе представен от архитектите Стефан Даскалов и Йонка Маринова, които са от проектанският екип. 101 са идеите включени в интегрирания план, като към тях могат да бъдат добавяни и нови идеи, стана ясно на обсъждането.

Най-голям интерес предизвика визията за крайбрежната зона, която предвижда дори отнемане на площ от реката в района на зимовника.

Архитектите Мария Костадинова, Силвия Алексиева, Венцислав Илиев и Ралица Панайотова са разработили визията за кея. Предвижда се разширение на булевард „Придунавски”, изграждане на няколко асансьора за трудно подвижни граждани, изграждане на нови улици и застрояване на част от парцела след музея на Транспорта с еднофамилни луксозни жилища. От сдружение Вело Русе не бяха съгласни с изграждането на асансьори, защото не работят и поискаха да бъдат запазени предварителните идеи за велоалея, която да преминава по кея.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук