Залата пак зацикли, вариантът „Джесика“ пропада

1

Това съобщи пред общинските съветници представителят на „Проект Русе“ Георги Пейчев. По думите му, ще се търси временно финансиране, което ще бъде покрито с парите, които се очаква да бъдат дадени от държавата за откупуване на гаражите. Съобщението предизвика бурен дебат и размяна на остри реплики между кмета Пламен Стоилов и съветника от БСП Александър Неделчев. От опозицията заподозряха, че очакваното мостово финансиране към „Русе проект” е теоретично и че няма гаранции, че то ще дойде. Теоретична била и вероятността държавата да отпусне 9 милиона лева за закупуване на гаражите на бъдещата зала.

След дебатите старейшините все пак решиха да бъде подписан нов договор с „Русе проект“. Според клаузите в него, изграждането на залата трябва да завърши до края на февруари 2015 година. Предвижда се новият договор да бъде подписан до края на май, а от юни да има линеен график за продължаване на строителството.

Залата е приоритет за Русе, евентуалното неподписване на нов договор ще я направи вечен паметник и тя няма да бъде завършена, коментира кметът Стоилов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Тази „пералня“ не заработи както плануваха, затова и няма да я продължат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук