Слагат ново „Черно момиче“ на езерото край Текето

0

chernoto_momiche11Това съобщи кметицата на село Николово Марийка Генова. Кратката церемония ще се състои в неделя от 11.30 часа. Скулптурата на момиче със стомна е дар от местния каменоделец Валентин Георгиев. Генова коментира, че не може да се направи копие на старата скулптура, която беше на това място, но бе открадната преди повече от 20 години. Нейн автор е бил Кольо Желязото, а скулптурата е била на родопска девойка, която носи стомна и пее.

Празникът на Николово, който традиционно събира десетки през първия уикенд на месец август ще бъде в края на тази седмица. В събота от 17.30 часа на паркинга до Бялото момиче ще започне танцово шоу, в което ще се включат 18 клуба от страната и един от Гюргево. Този път организаторите на празника са решили последното хоро да бъде на гостите от Румъния. За победителите в надиграването са предвидени награди, а за най-добрите – четири кристални купи. След надиграването, празникът ще продължи с фолклорна дискотека – хоротека. Около 22.30ч. в небето над Лесопарка „Липник“ ще бъдат пуснати светещи фенери с послания.

В неделния ден по обед ще бъде отслужен традиционният водосвет на аязмото, а след това на сцената до него ще започнат изпълненията на народната певица Гуна Иванова и оркестър „Дунавски ритми”.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук