Слънце и положителни температури през новата седмица

0
39
няма да надхвърлят 10 градуса

Новата седмица ще започне със студено, но слънчево време, прогнозират синоптиците от НИМХ към БАН.

Днес сутринта ще бъде студено с температури около минус 6, до минус 8 градуса. Следобед градусите ще се повишат и ще бъдат между 4 и 8 за страната, в София около 4 градуса. Ще бъде предимно слънчево.

Във вторник – 6 декември, когато ще отбележим Стефановден, съществена промяна на времето не се очаква. Над страната ще има разкъсана облачност, в повечето райони ще е предимно слънчево. Минималните температури ще останат в диапазона около минус 6 – минус 8 градуса, а максималните ще се повишат малко и ще бъдат между 6 и 12 градуса.

В сряда – 7 декември, ще бъде предимно слънчево, но с нахлуването на по-студен въздух, температурите ще се понижат и дневните ще бъдат между 3 и 8 градуса, за София около 3 градуса.

За студентския празник – 8 декември, над цялата страна времето ще бъде слънчево. Минималните температури остават отрицателни между – минус 4 и минус 8 градуса, а максималните ще бъдат предимно между 3 и 6 градуса.

В петък – 9 декември – отново ще бъде слънчево. Сутрешните температури ще останат отрицателни. Дневните ще се повишат с няколко градуса и ще бъдат предимно между 7 и 13 градуса – като 7-10 градуса се очакват за Западна България и по Черноморието, а около 13 градуса ще бъде в Северна и Южна България, в Североизточна по-ниски – около 5 градуса.

В събота – 10 декември, времето отново ще бъде слънчево, с максимални температури между 8 и 13 градуса. На някои места и сутрешните температури ще бъдат положителни – около 1-2 градуса. И неделният ден – 11 декември, ще бъде слънчев. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3 градуса, а максималните между 9 и 15 градуса.