Слави: ГЕРБ и ДПС щяха да ни подкрепят, а останалите щяха да ни плюят

0

ГЕРБ и ДПС са били готови да подкрепят кабинета на ИТН, за да нанесат тежък удар по имиджа на партията. Това заявява в пореден пост във фейсбук лидерът на формацията Слави Трифонов. Той твърди, че много от играчите се били „надъхали зловещо“ за плюене по ИТН, в случай че получат подкрепа от ГЕРБ и ДПС.

Дебатите в парламента: С цитати от песни

„А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху „Има такъв народ“. Защото „Има такъв народ“ е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС. Ако партия „Има такъв народ“ не се беше появила на политическата сцена, сега властта отново щеше да е в ръцете на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на патриотите, както и на задкулисния им партньор ДПС“, пише шоуменът.

С оттеглянето на кабинета тази възможност е била ликвидирана, твърди Трифонов. Според него обаче „гласуване“ е имало и то се е отразило в отказа на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Заявиха го с един остър и поучителен тон, като направиха и поредните внушения. БСП също решиха, че няма подкрепят правителството на „Има такъв народ“. И днес цял ден чувам – ама защо няма да има правителство на „Има такъв народ“? Защо няма да се гласува? Защо няма да има дебати? Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница“, твърди Трифонов.

Правителството е оттеглено заради липсата на подкрепа, казва още той. И твърди, че ако ИТН са били зависими, са щели да продължат с опитите да съставят кабинет.

Гласуват утре оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер

„Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива – свободни. И ако суверенът реши“, заявява той.