Слави ще прави коалиция със съгласните да въведат електронно гласуване

0

Партия „Има такъв народ“ ще участват в коалиция само с политическите сили, които са готови да въведат дистанционно електронно гласуване. Това заяви лидерът й Слави Трифонов във фейсбук. Той коментира националното преброяване, в което досега са участвали 82% от хората у нас или общо 5 658 000 души.

„Тоест с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души.  Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души. Това означава, че за 10 години България се е “стопила” с близо 700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно“, написа шоуменът.

Той критикува Централната избирателна комисия (ЦИК), която преди дни обяви, че право на глас у нас имат над 6.7 млн. души.

„Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас – децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права“, коментира Трифонов и добавя, че това се дължи на неизчистени от „мъртви души“ избирателни списъци.

Според него голяма част от тези хора всъщност са българи, емигрирали преди години в различни страни. Според него те са около 1 млн. души, а политическата класа у нас неведнъж се опитвала да им попречи да гласуват чрез различни ограничения.

„Затова, отсега да е ясно – “Има такъв народ” може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас“, написа Трифонов.