Кацаров обеща при локдаун училищата да са последни

0
Стойчо Кацаров

Ако има затваряне, училищата ще са последни. Това обеща здравният министър Стойчо Кацаров в сряда. Коментарът му бе по повод увеличаващата си заболеваемост от коронавирус. Той допълни, че за нови мерки решение ще има в петък.

Има увеличение на заболелите сред учениците, което е една от спецификите на сегашната вълна, казват от здравното министерство. Според тях сегашният пик е по-плавен. Съветникът на Кацаров проф. Мира Кожухарова заяви, че през последните дни се наблюдава ръст в броя на новите случаи.

Личен лекар: Ситуацията е трагична, трябва пълен локдаун

Към момента над 70% от леглата за ковид болни у нас са заети, отчитат още от здравното министерство. От разкритите общо 760 места за интензивно лечение са заети 485. Най-много приети за лечение има Търговище, Габрово и Шумен. Най-слаба е заетостта във Враца и Плевен.

Междувременно част от лекарите призоваха за пълно затваряне за известно време, докато случаите намалеят. Председателят на сдружението на джипитата в София Георги Миндов каза, че трябва да се въведе пълен локдаун поне в столицата, защото лекарите изнемогват и навсякъде е хаос.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили