Слави Трифонов е политическият лидер с най-голямо доверие

0
Снимка: БГНЕС

Управляващите от ГЕРБ ще получат най-много гласове в следващия парламент, но политическият лидер с най-много доверие не е премиерът Бойко Борисов, а шоуменът Слави Трифонов. Това сочат поредните социологически проучвания.

Трифонов, който е лидер на формацията „Има такъв народ“, събира доверие от 32%, сочат данните на „Маркет линкс“, съобщи бТВ, която е поръчала проучването.

Според данните министър-председателят и Мая Манолова заемат втората позиция като и двамата имат доверие от 25%. След тях се нареждат военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов (20%), съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов (15%) и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ (9%).

Първа сред политически сили остава ГЕРБ, което ще се яви на изборите в коалиция със СДС. Подкрепа за тях са заявили малко над 24,5% от участниците в прочуването. БСП е на второ място с 18,9%. За „Има такъв народ“ биха гласували 13%. ДПС получава 8,5%, „Демократична България“ – 7,6%, а коалицията на Мая Манолово „Изправи се! Мутри вън! – 3,9%. Най-малко подкрепа се отчита за ВМРО – 2,7%.

Според данните на агенция „Тренд“ ГЕРБ води с 4,8% пред БСП и събира 28,9%. Това проучване е по поръчка на „24 часа“ и в периода 12-19 февруари. Според него  БСП има 24,1% подкрепа като се отчита спад спрямо януари. На трето място е партията на Слави Трифонов с почти 13% подкрепа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили