След критика към Борисов доцент от УНСС бе уволнен

0

Доцентът от УНСС Мартин Осиковски, който излезе с остра позиция във фейсбук след посещение на премиера Бойко Борисов в университета, е бил уволнен дисциплинарно. Това се е случило на 21 април. Двайсет дни по-рано Осиковски обяви, че напуска част от постовете си в знак протест срещу политическата агитация на Борисов, но остана като преподавател.

Осиковски е уволнен със заповед на ректора проф. Димитър Димитров по силата на разпоредбата на Кодекса на труда за „злоупотреба с доверието на работодателя“ и „злоупотреба с доверието и уронване на доброто име на предприятието“. Посочена е и разпоредба от Правилника на УНСС, която задължава преподавателите и служителите на университета „да пазят престижа и доброто име на УНСС, да не го злепоставят и да бъдат лоялни към него“.

Преподавател в УНСС подаде оставка след посещение на Борисов

В началото на месеца Борисов бе университета, за да разгледа новия му корпус, за който правителството отпусна пари. Строителството също не се размина без скандали. В един от записите на разговор на премиера, пуснати анонимно до медиите, той разказваше как е наредил проверка.

„Щото му казах: Аз утре ще дойда, ще ти дам парите, но паралелно с това вкарвам АДФИ и от хотела ти в Гърция до тука ще дойдат по това…Ааааа, викам, сладур такъв, ще ме притискаш. Аз утре ще дойда, ще разгледам и ще ти кажа. От 4.5 млн. лв. станаха 16 млн. лв., щот тре’а да му построим и хотела“, казва Борисов в записа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили