След три години съдът пусна Иванчева под гаранция (видео)

0
Снимка: БГНЕС

Бившата кметица на столичния района „Младост“ Десислава Иванчева бе освободена срещу 10 хил. лв. гаранция. Решението е на Върховния касационен съд, който в момента гледа делото за подкуп като трета инстанция.

Иванчева прекара последните три години в следствения арест, както и под домашен арест. Тя е обвиняема по дело за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. На първа инстанция Иванчева бе осъдена на 20 години затвор. Някогашната й заместничка Биляна Петрова получи 15 години, а соченият за посредник при подкупа Петко Дюлгеров – 12 години затвор. На втора инстанция присъдите бяха намалени на 8, 7 и 6 години затвор.

Иванчева бе арестувана при зрелищна акция на прокуратурата и КПКОНПИ през април 2018 г. пред спортната палата в София. Заедно с Петрова тя прекара почти целия следобед окована на булеварда, докато се извършваха следствени действия.  Нейната теза винаги е била, че е невинна.

След постановяването на гаранцията Иванчева заяви, че е със смесени чувства. Тя обясни, че няма достатъчно средства и вероятно ще започне онлайн кампания. Наскоро бившата кметица на „Младост“ съобщи, че е забременяла ин витро след няколко неуспешни опита.