Служител на МВР задържан за участие в група за нелегално разпространение на тютюн

0
1444
Служител на МВР

Служител на МВР е бил задържан заради участие в престъпна група за нелегално производство и разпространение на марков тютюн за пушене, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева

По думите й, той е участвал в разпространяването на стоката и е част от групата, задържана миналата седмица след операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в различни градове на страната, сред които и Русе.

Служителят е млад, работил е от скоро в МВР, служител е на “Жандармерията”, ще бъде поискано да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”, поясни Милева. Той е бил задържан вчера при транспортирането с личния му автомобил на 30 чувала тютюн за пушене, което е над половин тон. За да не бъде забелязан и спиран от колегите си, по време на транспортиране на стоката се обличал в униформа.

Престъпната група, в която влизат още 10 души, задържани миналата седмица, е ощетила държавата с над 3 милиона лева само от неплащането на акцизите, допълни Милева.

Участниците са се занимавали с нелегално производство на тютюн за пушене и разпространението му до крайни клиенти в цялата страна. За целта е имало организация в три нелегални цеха с машини и съоръжения за обработка – омекотяване и ароматизиране на тютюна, както и за нарязването и опаковането му. Там е бил произвеждан средно по 1 тон тютюн за пушене седмично.