Служители на „Топлофикация“ протестираха край Дунав мост

0
1525

Придружавани от полицейски автомобил, те се отправиха пеша по международния бул. „България“ до кръговото кръстовище в района на граничния пункт, след което се прибраха обратно в централата.

„Искаме отмяна на предвидените в закона за изменение и допълнение на закона за енергетиката промени, касаещи създаване на фонд „Сигурност на електроенергийната система“, в който производителите да правят вноски в размер на 5 процента от ежемесечните си приходи от продадената електрическа енергия без ДДС“, каза съпредседателят на секцията на КНСБ в дружеството Любомир Керимов.

Той допълни, че ако не се стигне до отмяна, трябва поне да се наложи мораториум за срок не по-малък от година, за да може дадените от тях предложения да се разгледат отново.

Съществува реална заплаха за намаляване на работните заплати, както и за съкращения, ако промените не бъдат отменени, допълни колегата му от КТ „Подкрепа“ Тодор Дечев.

Утре енергетиците отново ще протестират пред Дунав мост а ако исканията им не бъдат чути, ще организират митинг и в София.