Служителите в „Спешна помощ“ в Русе протестираха за законови промени и достойно заплащане

0

Протест срещу ниските трудови възнаграждения проведоха днес медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе. Недоволството е част от националния протест на медиците от центровете за спешна медицинска помощ в страната.

Сред основните искания са промяна на категорията труд – от трета да премине във втора, както и достойно заплащане, обвързано с минималната работна заплата. Медиците искат също увеличаване на средствата за ваучерите за храна, както и заплащането за нощен труд, Закон за Спешната помощ. Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари настояват и за редица други увеличения.

„Искаме да се знае кое е спешно и кое е неотложно състояние, да има глоба за повикване на линейка, ако състоянието на пациента не е спешно. Да има ефективни присъди за нападение над медици, да се привличат и млади кадри“, каза фелдшерът Боян Българинов.

В Центъра за спешна медицинска помощ в Русе и във филиалите в областта работят около 170 служители, а по щат трябва да са 192. Млади лекари не са постъпвали на работа от повече от 10 години.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук