Служителите в „Спешна помощ“ в Русе протестираха за законови промени и достойно заплащане

0

Протест срещу ниските трудови възнаграждения проведоха днес медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе. Недоволството е част от националния протест на медиците от центровете за спешна медицинска помощ в страната.

Сред основните искания са промяна на категорията труд – от трета да премине във втора, както и достойно заплащане, обвързано с минималната работна заплата. Медиците искат също увеличаване на средствата за ваучерите за храна, както и заплащането за нощен труд, Закон за Спешната помощ. Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари настояват и за редица други увеличения.

„Искаме да се знае кое е спешно и кое е неотложно състояние, да има глоба за повикване на линейка, ако състоянието на пациента не е спешно. Да има ефективни присъди за нападение над медици, да се привличат и млади кадри“, каза фелдшерът Боян Българинов.

В Центъра за спешна медицинска помощ в Русе и във филиалите в областта работят около 170 служители, а по щат трябва да са 192. Млади лекари не са постъпвали на работа от повече от 10 години.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук