Според Борисов магистрала „Хемус“ никога няма да бъде завършена

0
Снимка: БГНЕС

Проектът за магистрала „Хемус“ никога няма да бъде завършен. Това прогнозира бившият премиер Бойко Борисов в Силистра. Според него материалите много са поскъпнали, което правело довършването на магистралата невъзможно.

Строежът на „Хемус“ може да продължи, само ако се узакони незаконно построеното

„Северът без „Хемус” е обречен, но тя няма да стане никога. Цените на желязото, бетона, нафтата вече са в пъти по-високи“, заяви лидерът на ГЕРБ.

През цялото си 12-годишно управление Борисов обещаваше да довърши магистралата. Реално обаче за цялото това време бяха построени изцяло едва десетина километра нов път. Междувременно бяха проектирани и други отсечки, по които започна строителство, но те не са довършени.

След идването на власт на служебното правителство „Хемус“ се превърна в един от най-големите скандали с аромат на корупция. Според МВР над 53 млн. лв., отпуснати за строителството, са били изтеглени от банка и са изчезнали. В схемата са участвали фирми, регистрирани на клошари, строители и държавното дружество „Автомагистрали“.

Между 30% и 40% от парите за „Хемус“ са отивали в ГЕРБ, обяви Рашков

Преди няколко седмици вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че част от тези пари са се върнали в партийната каса на ГЕРБ. В отговор бившите управлвяващи заведоха дело за 100 хил. лв. срещу него.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили