Според Ива Митева шансовете за коалиция са 80%

0
Снимка: БГНЕС

Вероятността за коалиция след изборите между протестните партии е 80%. Това заяви пред Нова телевизия Ива Митева, която бе председател на предишните два парламента. Според нея и програмите на протестните партии съвпадат в голяма част. Преди дни лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че главното условие за коалиция ще е подкрепа за въвеждане на дистанционно електронно гласуване.

„Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото тичайки ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза Митева.

Слави ще прави коалиция със съгласните да въведат електронно гласуване

Тя подчерта, че не вярва на социологическите прогнози. Според нея ИТН няма да е в периферията и ще й се наложи да управлява.

Лидерът Слави Трифонов отново няма да е в кандидат-депутатските листи, каза още Митева. На миналите избори той също не се кандидатира.

„Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. В „Има такъв народ” има експерти, а не едно лице, което дърпа конците“, заяви Митева.