Спортни предизвикателства събират русенци в Парка на младежта

0

Множество спортни предизвикателства предлагат организаторите на  програмата националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2024“, която ще се проведе днес на алея „Перистери“ в Парка на младежта  в Русе.

Програмата, която ще започне в 10:30 ч. тази година се провежда съвместно с кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“, организирана от Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“.

По протежение на алея „Перистери“ и в двора на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ ще бъдат обособени места за демонстрации на включилите се в инициативата 18 спортни клуба от Русе. Всеки желаещ ще може да вземе участие чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне за 10-15 минути без прекъсване в зависимост от физическите си възможности. Участниците ще могат да избират дали да се включат в занимания по борба, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, вдигане на тежести и др. В спортната проява ще вземат участие и близо 100 ученици от 11 учебни заведения, които ще бъдат подкрепени от своите родители, както и служители на две от най-големите компании в региона.

 

В рамките на кампанията „Заедно активни – аз и моето семейство“ русенци ще могат да се включат в различни развлекателни игри като народна топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и др. На място ще бъдат обособени и пунктове по „Първа долекарска помощ“ и „Превенция на водния травматизъм“ от БЧК и Регионалната здравна инспекция.

За участниците в проявата е предвидена и томбола с множество награди, осигурени от Община Русе.

В културната програма на събитието ще участват Мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и Клуб по спортни танци „Настроение“. Организацията ще бъде подпомогната и от Ученическа спортна школа с директор Мая Петрова. В спортната проява ще се включат и Клуб за спорт и танци „Фламинго Етно“ и танцьори от  ФТТ „Найден Киров”.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук