Станимир Станчев пита: Има ли двоен стандарт в Община Русе?

0

„Има ли двоен стандарт в Община Русе?“ Този въпрос повдига общинският съветник от СДС в Русе Станимир Станчев.

„Освободен е, заради навършване на пенсионна възраст, Спасимир Димитров – доказан експерт с дългогодишен опит. Въпросът е: Ако възрастта е определящ критерии за кадрите от екипа на г-н Кмета, то тогава назначението на г-жа Милена Хинкова, г-н Гецов и други, на какъв принцип е?, пита синият старейшина.

Вторият въпрос, който г-н Станчев повдига е, че Община Русе е отказала на Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите, още през месец февруари, организирането на традиционната търла, с мотива за опазване на общественото здраве в условията на пандемия. Отказът е направен в рамките на една седмица! В същото време терен, собственост на г-н Красимир Даков усилено се подготвя за разполагане на увеселителни съоръжения (калта от гумите на камионите се разнасяше вчера по бул.Липник, явно без никакви санкции). Въпросът е, дали частната инициатива на г-н Даков е по здравословна от тази на Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите! Ако общината не дава разрешение за провеждане на пролетния панаир на общински терен с невъзможността да опази здравето на гражданите, то значи ли че на частния терен то е защитено?!?

Подобно бездействие или мълчаливо съгласие, единствено ще потвърди слуховете от кметската кампания, че г-н Даков е подкрепил г-н Милков!“, заяви на сесията Станимир Станчев.