Товарен влак дерайлира между Сеново и Ветово /ВИДЕО + ОБНОВЕНА/

0

Четири цистерни с гориво (бензин) от товарен влак са дерайлирали в междугарието Ветово-Сеново. Инцидентът е станал малко след 1 ч. сутринта, съобщи НКЖИ.

Пострадали няма. Разрушени са повече от 2 км. от железния път. Районът е отцепен. На място има аварийни екипи. Цялата композиция е съставена от 28 вагона и се е движела от Русе към Белозем.

Товарният влак е собственост на частна компания. Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че прокуратурата разследва инцидента с дерайлиралата влакова композиция.

„В прокуратурата има утвърден план за работа при крупни аварии и катастрофи. На място са следователи от Окръжната прокуратура в Русе. За случая е уведомен главният прокурор и заместник-главният прокурор, като с тяхно съдействие очакваме най-добрите специалисти по подобни произшествия да дойдат на място и да ни помогнат при извършването на огледа. Част от тях са участвали при разследването на жп инцидента на гарата в Хитрино“, обясни Георги Георгиев.

Вече е установено, че тримата машинисти, които са управлявали влака имат отрицателни проби за алкохол. Предстои да се изяснят причините за възникването на инцидента.

Главният ревизор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ заяви, че отхвърля възможността дерайлирането да е в следствие на състоянието на железопътния път.

Вижте повече във видеото!

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили