Стартира Русенска универсиада` 2019

0
Започнаха проявите от Русенска универсиада

Започнаха проявите от Русенска универсиада` 2019, съобщиха организаторите от Русенския университет.

Състезанията, които висшето училище организира вече повече от 25 години, са посветени на три значими дати – Деня на Народните будители, Деня на Русенския университет и националния Студентски празник – 8 декември. В някои от спортовете  и състезанията вземат  участие също и ученици и граждани от Русе.

Първата проява от „Русенската универсиада“ беше на студентите-туристи, които направиха категоризиран преход в планината Славянка. Предстоят състезания по тенис на маса (11 ноември), баскетбол (12 и 13ноември), бадминтон (13ноември), шахмат (14 ноември), волейбол (18 и 19 ноември), спортно катерене (23 ноември), спортно ориентиране (24 ноември), въжени препятствия (СПЕЛЕО) (дата в периода 19-28 ноември, според метеорологичната прогноза), футбол (25 и 26 ноември) и канадска борба (26 ноември).

„Русенската универсиада“ е един добър финал  на спортно-състезателната година на русенските студенти. Тяхна кулминация е традиционното Годишно спортно тържество, на което се награждават шампионите и призьорите от държавните първенства и турнири. Тази година тържеството ще се проведе на 4 декември от 17,00 часа в Канев център.

Най-добрата агенция за подбор на персонал