Стилян Гроздев на Световното първенство по вдигане на тежести

0
162
Стилян Гроздев

Русенският щангист Стилян Гроздев е включен в отбора на България, който ще защитава родния трикольор на предстоящото Световно първенство по вдигане на тежести, съобщиха от Тежкоатлетичекия спортен клуб „Русе“. Първенството ще се проведе в Патая, Тайланд между 18 и 28 септември. Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови ще се състезава в категория до 67 килограма.

Общо седем ще бъдат българските щангисти, които ще се включат в първенството. В последния момент заради контузия от отбора е отпаднал щангист № 1 на България за миналата година Ангел Русев, който също е възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

„Стилян Гроздев все още тренира с по-леки тежести, тъй като има болки в ръката. Подготовката премина по план, очакваме да отшуми травмата при Гроздев. Той е много стриктен в тренировките и вярвам, че ще навакса до началото на световното. С две изключения в състава за световното в Тайланд сега са най-добрите в момента в България, почти всички са медалисти поне от европейски първенства. Съжалявам за Ангел Русев, който отпадна в последния момент, но решихме да не рискуваме. Той има една постоянна

болка в китката, получена след удар в лакътя преди седмица“, коментира старши треньорът на националния тим Иван Иванов. Той допълни, че очакванията са Ангел да се възстанови напълно съвсем скоро и да може да участва в Европейското първенство за щангисти до 20 и 23 години, което ще се проведе след месец в Букурещ.