Стилян Гроздев в поредна крачка към олимпийска виза

0
64

Русенският щангист Стилян Гроздев ще направи поредната си крачка по пътя към спечелване на олимпийска квота за Токио тази година.

В събота възпитаникът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе  и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови ще излезе на състезателния подиум на Международен турнир по вдигане на тежести, който се провежда в Малта. Състезанието е поредната квалификация за щангистите за предстоящият най-висок спортен форум на планетата. Стилян е избрал този път да се състезава в по-долната категория – до 61 килограма. До момента той се състезаваше в категория до 67 килограма. Причината за това решение е факт, че към момента Стилян е в добра спортна форма и има много по-големи шансове за класиране в Токио в по-долната категория.

До този момент Стилян Гроздев премина през четири квалификационни състезания по пътя към Токио 2020. Сред тях е участието квалификационния турнир носещ името на великия Наим Сюлейманоглу, където той се класира на първо място. След турнира в Малта, следва още едно състезание, което ще бъде изключително важно при разпределението на квотите за Токио – Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже през месец април.

България има право на две квоти за Олимпиадата, за които се борят четирима български щангисти.