Стоки-менте открити при спецакция в русенски магазини

0

Стоки-менте са намерени при специализирана полицейска операция по линия на престъпленията срещу интелектуалната собственост в Русе, съобщават от Областната дирекция на МВР.

По време на операцията са били проверени над 10 търговски обекта, намиращи се на адреси на бул. „Цар Освободител“ в Русе, стопанисвани от различни фирми.

В хода на работата си полицейските служители са констатирали, че нерегламентирано са предлагани стоки от защитени търговски марки и по случаите са образувани две досъдебни производства и две преписки.

В няколко магазини, стопанисвани от една и съща фирма, са установени артикули – обувки и маратонки, носещи името и белезите на известни търговски марки. Иззети са общо 104 чифта обувки. Образувано е досъдебно производство за престъпление  по чл. 172б, ал. 1 от НК.

От други два търговски обекта, намиращи се също на бул. „Цар Освободител“, са иззети 32 чифта обувки и маратонки, носещи името и белезите на известна търговска марка. По този случай също е образувано досъдебно производство за извършено престъпление  по чл. 172б, ал. 1 от НК и са предприети необходимите процесуално следствени действия по разследването.

Две преписки са образувани по чл. 172б, ал. 1 от НК и за установени в още два магазина подобни стоки – от единия са иззети артикули /анцузи, спортни комплекти, блузи и тениски/, а от другия спортни обувки, носещи името и белезите на известни търговски марки.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук