Страната на лалетата се отказва от името Холандия

0
424
Страната на лалетата

Страната на лалетата и вятърните мелници, която е известна по света с две имена – Нидерландия и Холандия, се отказва от второто име, съобщава порталът Adformatie.

Властите на страната смятат, че имиджът на страната трябва да се обнови, тъй като Холандия се асоциира от туристите основно с наркотици и амстердамския „квартал на червените фенери“.

По информация на РИА Новости, новият образ ще се изгражда около името Нидерландия. Той ще бъде активно популяризиран на международни събития, като например конкурса за песен на Евровизия 2020.

Футболният отбор на страната също ще изостави познатото на феновете име във всички мачове. Ребрандирането ще засегне и спортистите, които ще представляват Нидерландия на Олимпиадата през 2020 г. в Токио.

В много страни наименованието „Холандия“ се използва като обозначаване на цялото кралство, взаимозаменяемо с „Нидерландия“.

Използването обаче е неточно, тъй като в държавата всъщност има две провинции – Северна Холандия и Южна Холандия, заемащи под 18% от територията на страната, но не представляват цялата й територия.

Мнозинството жители на страната, особено от южните провинции Лимбург и Северен Брабант, са против използването на названието „Холандия“ за цялата страна.