Студент уби седем деца и учителка при масова стрелба в Русия (обновена)

0

Седем деца и учителка бяха убити от 19-годишен студент при масова стрелба в училище в руския Казан, административен център на република Татарстан, съобщиха световните агенции. Други 20 души са ранени. Осем от тях са в тежко състояние.

Според първоначалната информация младежът е открил огън с автомат. Първоначално е ранил двама работници от обслужващия персонал. Стрелецът е влязъл през главния вход на училището, а малко по-късно стигнал до третия етаж, където са стаите на осмокласниците. Появиха се съобщения за деца, скачащи от прозорците в опит да се спасят.

В училището е имало над 700 деца. Малко след нападението районът на училището бе отцепен от полицейски части. Стрелецът е задържан. Той е използвал законно оръжие. У себе си е имал и взривове, приготвени по инструкции в интернет.

Името на нападателя е Илназ Галявиев. Той е студент в местен частен университет. Прекъснал е следването си заради невзети изпити.

След нападението президентът Владимир Путин разпореди да бъдат затегнати изискванията при продажба на огнестрелно оръжие на цивилни.

За последните пет години това е 14-тото нападение в училище в Русия.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили