Сцени от стария Русчук за празника на Русе

0

Спектакъл в центъра на Русе ще върне спомените за стария Русчук на Гергьовден, когато градът отбелязва своя празник.

Артисти, музиканти и ученици ще пресъздадат бита на русенци от края на 19-и и началото на 20-и век. Глашатай ще кани хората, пощальон с колело ще раздава ретро картички, ще има конна полиция, а клоуни на кокили ще раздават балони на децата.

От шапкарско ателие ще се раздават шапки на всички желаещи, а сладкарска работилница ще предлага малки петифури, рецепти за прочутата торта „Гараш“ и за други сладкиши, ще има и кафе на пясък. Със стар фотоапарат ще се правят ретро снимки, които ще се раздават на желаещите, а художници ще рисуват портрети. Ще има също производители на пиво и лимонада, мобилен куклен театър на каруца, бръснарница, в която желаещите могат да се избръснат с реквизитна пяна и с голям бръснач. Ще има щандове за платове и за оръжие и униформи.

Програмата включва още образователни и забавни моменти за децата на Русе с турнето на „National Geographic KIDS“.

Церемонията по повод на Деня на храбростта и празник на Българската армия ще се състои по обед пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

В късния следобед пред Доходното здание ще звучат изпълнения на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, а празникът ще завърши вечерта с концерт на русенски рок групи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили