Студ и дъжд за Гергьовден

0

Най-ниска температури през идващия месец май ще бъдат около Гергьовден, показва прогнозата на MeteoBalkans.

Тогава термометрите в страната ще показват не повече от 13 – 14 градуса.

Първото десетдневие на месеца се очаква температурите да се понижат, а облачността ще бъде по-често значителна. На много места в Западна България и планинските райони в следобедните часове са възможни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Времето в Източна България ще е с разкъсана обичливост. Температурите в страната ще са между 10-15°С. Очакват се дори снеговалежи над планинските райони от Западна България. В периода между 3 и 7 май ще вали над цялата страна. Очакваните температури ще бъдат с 10-13 градуса, което е доста под средните климатични норми.

Времето за Гергьовден ще е облачно, с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност на много места, предимно в Западна и Централна България, ще паднат значителни по количества валежи. Висока е вероятността и от градушки. Дневните температури ще са между 14-20°С, а над Източна България малко по-ниски – до 17-18°С.

Второто десетдневие ще започне с повече слънце, температурите ще бъдат близки до обичайните – между 22-24°С,  а над Източна България малко по-високи – до 24-25°С. В следобедните часове, главно в планините, ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Към края на второ и началото на третото десетдневие температурите ще се повишават, но отново атмосферата ще е нестабилна, вероятността за силни гръмотевични бури се увеличава. Дневните температури ще се повишават и на много места те ще са над 30°С. На много места ще се развива купесто-дъждовна облачност и следобед ще падат краткотрайни валежи с гръмотевици. До края на периода валежите ще намаляват, а температурите ще се повишават до между 27-35 °С.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук