СУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“ с Купата на Coca-Cola

0
Купата на Coca-Cola

Младите футболисти на СУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“ спечелиха първото място на финала от футболния турнир за „Купата на Coca-Cola”, който се проведе през уикенда в Русе.

Освен купата младите футболисти ще вземат участие в спортен лагер в базата на португалския футболен гранд „Спортинг“, Лисабон.

Общо в надпреварата взеха участие 12 отбора от страната. На второ място се класира отбора на ОУ „Ив. Вазов“ гр. Горна Оряховица, а трети са момчетата от ЧСОУ „Меридиан 22“ – София.

В концертната част преди награждаването се включиха Михаела Маринова и Пламен и Иво, които изпяха своите хитове на сцената на пл. „Свобода“.

Рекордните 16 340 участници от 344 училища се включиха тази година в най-голямото футболно първенство за ученици между 12-14 години, съобщиха организаторите. Инициативата се провежда за шеста поредна година и е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин, и се организира от Системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.