Световен шампион по канадска борба организира акция в помощ на деца без родители

Автор:
9 ян. , 2018   Video

Само за месец младежи от Силистра събраха близо 1000 лв. по инициатива на Християн Маринов, световен шампион по канадска борба и спортист №1 на Силистра, в помощ на деца без родители в един от центровете за настаняване от семеен тип.

Само за денонощие Християн увлича в идеята си близо 50 свои приятели. Всички се включват в инициативата да се съберат пари за деца без родителски грижи и да се закупят нужните им за зимата дрехи и обувки.

“Всичко започна съвсем спонтанно. Бяхме се събрали с приятели на вечеря, споделих им идеята и те на драго сърце се съгласиха. Първият път общо взето за едно денонощие събрахме сумата от 200 лева”, разказва Християн Маринов.

Постепенно са събрани още близо 800 лева. В инициативата се включва и кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, а благородната кауза на Християн набира скорост. Така мечтата му да помага на деца успява да се сбъдне.

“Парите никога не стигат и една навреме подадена ръка не би трябвало да бъде отблъсквана. Ние се радваме, че имаме възможността да бъдем съседи и приятели. Надявам се да стигне до повече деца, до другите центрове на територията на община Силистра”, каза Стилиян Стойчев, ръководител ЦНСТ – Силистра.

Участниците в дарителската акция вярват, че могат да променят живота на децата. Затова ще продължат и през цялата година да помагат на нуждаещите се.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.