Световното по ръгби  и Гран при на Япония под въпрос заради Хагибис

0
73
Тайфунът Хагибис

Тайфунът Хагибис, който се е отправил към Япония може да създаде сериозни проблеми на организаторите на световното първенство по ръгби, което се провежда в Япония, съобщават информационните агенции. Под въпрос е провеждането и на състезанието от Формула 1 на писта “Сузука”.

Очаква се Хагибис да застигне западната и източната част на Япония в събота и неделя, съобщават представители на местната метеорологична агенция и предупреждават жителите и гостите на страната да вземат предпазни мерки. Прогнозите са за проливни дъждове, които ще предизвикат наводнения. Под въпрос е провеждането на мачовете Англия – Франция и Япония – Шотландия, заради които в Страната на изгряващото слънце са пристигнали хиляди любители на играта с яйцевидната топка, както и надпреварата за Голямата награда на Япония във Формула 1, където се очакват стотици хиляди фенове на най-бързите автомобили.

Тайфуните не са чужди за “Сузука”, която е разположена на 375 километра западно от Токио. В миналото се е налагало квалификацията да бъде провеждана в неделя, а сега е възможно тя и официалният старт да бъдат проведени в понеделник.

Прогнозите са за проливни дъждове, които ще предизвикат наводнения. Ако всичко се размине с лек дъжд, тренировките за Гран при на Япония ще започнат по план в петък.