Свидетел: Убийството на таксиметровия шофьор беше планирано

0
13
Убийството на таксиметровия шофьор

Убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, което беше извършено в средата на м. март миналата година, е било предварително планирано.

Това твърди единият от свидетелите, който беше разпитан в хода на съдебното производство. По думите му, на срещата им подсъдимият Н.В. споделил идеята с втория обвиняем, Д. Ц., с него и с другия ключов свидетел. Нещо повече, донесли маски и два ножа. Като усетил, че нещата са „много хард“, той и вторият свидетел отказали участие. Съгласни били на грабеж, но не и на убийство.

Сутринта, след нощта на убийството, от интернет разбрал, че Николай и Деян са извършили замисленото престъпление.

Защитата на двама обвиняеми подложи на съмнение показанията му и поиска разпит и на четвъртия участник в срещата. Стана ясно обаче, че той е постъпил за лечение w психиатричната болница в Раднево.

Днес делото продължава.

Както ТВН вече писа, кървавото деяние беше извършено на 14 март миналата година. Във фаталната нощ Н.В. и Д.Ц. (тогава и двамата били непълнолетни) тръгнали с намерението, каквото ще да става, да ограбят някого. Подготвили се предварително. Първоначално с тях имало още един младеж, но като разбрал „твърдите“ им намерения, се отказал и напуснал групата.

Младежите наели таксито от стоянката край покрития пазар до Товарна гара. Нарочно избрали по-възрастен шофьор, за да могат по-лесно „да се оправят“. Когато стигнали в Николово, заплашили водача и поискали да им даде портфейла си. Той обаче отказал и тогава получил първия удар с нож. Излезли от колата и схватката продължила навън. Там Н.В. нанесъл смъртоносните удари…

Окървавеното тяло на таксиметровия шофьор било открито малко преди изхода за с. Просена, в близост до гробището на с. Николово.

Ако бъдат признати за виновни, двамата младежи могат да получат присъди от 15 до 20 години затвор.