Таен милионер изпрати 33 души в университет

0
Таен милионер изпрати 33 души в университет

Дърводелецът Дейл Шрьодер (Dale Schroeder) от Айова, който приживе бил таен милионер, изпрати след смъртта си 33 души в университет. Той живял скромно, пестял дълго време и когато навършил 86 години, състоянието му възлизало на 3 млн. долара. Но пазел това в тайна.

Шрьодер работил като дърводелец в една и съща компания в продължение на 67 години. Той никога не се бил женил и нямал останали живи роднини. Израснал в бедност и нямал възможност да учи в университет. Преди смъртта си споделил за богатството, с което искал да помогне на млади хора да продължат образованието си. Общото между тях е, че всичките израстват в малки градове в Айова, точно както Шрьодер. Единственото нещо, на което той се надявал, било тези, на които им се помогне, след това да помогнат на следващото поколение.

Сега, те наричат себе си „Децата на Дейл“ и подражават на благородството му, помагайки на други. По-рано този месец се събраха, за да почетат Шрьодер. Така обикновен и трудолюбив човек се превърна в герой за обществото.

Най-добрата агенция за подбор на персонал